Kenangan zaman dahulu...

Saturday, January 21, 2012

Assalamaualaikum & salam sejahtera semua.


. Buku Biodata .


Dunia dh berubah. Kalau dulu kita tak tau ape tu Facebook, blog & sebagainya. Yessss semua dh berubah. Tengok jee laa bdk2 sekarang, dh tak kenal kot mainan yg kita semuapernah main dlu mcm teng teng, galah panjang & banyak lagi. Yg depa tau laa ni segala "i" yg ada seperti iphone, ipad, PSP. Woooo sangat2 berbeza dunia sekarang.

Akeceli entry kali ni patik nk bercerita pasal "Buku Biodata". Patik yakin korang yg lahir tahun 80an sure, mesti, wajib ada buku tersebut. Buku tu akan memuatkan segala info berkenaan diri masing2 beserta dengan ucapan terakhir buat sesorang. Biasanya buku ni akan muncul bila dh nk ujung2 persekolahan/pengajian/program yg dilakukan.



Akceli buku ni patik dh lame tinggalkan. Tetibe masa kemas2 laci terus patik ternampak buku ni. Gile kau buku ni zaman patik diploma dlu. Dah umurnya 5 tahun kot. Sibbaik still IN dengan zaman ni. Sebagai permulaan buku, biasanya akan ada kata2 aluan laa kepada yg sudi menulis dalam buku ni. Tapi bila tgk ayat2 yg patik kluarkan time tu, mmg stok nk gelak guling2 laa. Jiwang laa konn. Pooodaahhh~~






Bila tgk design yg mmber2 buat ni, membuatkan patik nk tergelak. Menggunakan apa yg ada untuk menjadikan muka surat yg dicoretkan menjadi cun melecun tebabooomm. Ade yg melukis, mewarna dan menampal segala kertas warna2.

Apa yg bole patik ckp buku ni je laa yg tinggal KENANGAN. Kenangan yg mungkin tiada pengulangan masa. Hanya masa yg telah diberikan tak akan berulang semula. Akan patik cb simpan kenangan ini. Sekali sekali kalau melihat nya membuat kan terinagt akan teman2 lama. Soooo sad. tapi kehidupan perlu diteruskan.

Sekian buat kali ni. Jumpa lagi.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

21 komen

  1. nostalgia sume tu.. aku pun main gak bnda2 alah mcm ni dulu

    ReplyDelete
  2. huk huk.dulu pon ada wat gak benda2 cm tuh

    ReplyDelete
  3. budak2 sekarang agak2 ada buat tak benda2 macam ni?!

    ReplyDelete
  4. [k]o{q}i[n] :
    tu laaa..rsanya sume laa buat menda ni..la ni ade ke??

    ReplyDelete
  5. Umar Kadir:
    ade ke ek????rasanya sume mintak menda info sume call pakai fon FB jee kot...

    ReplyDelete
  6. waa... nak buat satu buku biodata mcm tu...hahaa :D

    ReplyDelete
  7. bagusnya ada simpan lagi..ingat diari..hehe..memang comel kalau terkenag zaman2 dulu..:P

    ReplyDelete
  8. saya pun ada gak buku tu..zaman sekolah dulu..hehe..ingat buku tu ingat cintan cintun zaman sekolah..bila fikir sekarang ni, apala bongok sangat berebut lelaki zaman sekolah dulu..yang paling femes dalam buku tu..~~kajol ya..yes kajol..bukan dari bollywood itu. p kajol retis dari kelantan..kelasss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ade tu boh pic retis laaaa, lagu laaa..lawak jeee..

      Delete
  9. hahaha....betol pojie abg pun ada buku tu dan disimpan sampai sekarang. sesekali bila tengok dan baca buku amat menyentuh memori silam....

    jagalah buku tu baik2 kerana ia akan menjadi amat bernilai suatu hari nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpan ni bang...sayang kot nk buang...nilai kenangan ni sgt mahal...

      Delete
  10. hahah teringat zaman men dlu, kawan2 asyik suh isi buku biodata tu je.hehhee

    ReplyDelete
  11. baru teringat nak buat entry pasal buku biodata jugak.

    memang kelakar sangat2 bile bace semule kan. sangat budak2 betol. haha!

    btw, hai kawan baru :D

    ReplyDelete
  12. nostalgia ni.... dulu penah buat jugak... siap bpantun2 bagai laaa lagi.... hik3~

    ReplyDelete
  13. wah msh simpan lg memori lme..haha

    ReplyDelete
  14. awesome..aku suka entry kli nie..trngt zaman2 dulu..seyes..arry pun ada gk simpan biodata2 kwn2 mcm nie..hehe...rndu kot zaman mcm nie..zaman skolah rndah 2004 dulu..hehe...tp bio nie lg scret dri blog ke fcbok ker/hehe

    ReplyDelete
  15. Hahahahhhaaa....serius tak sangka ko ada lagi buku tu and that sperm...hahahhahhhaahhhaha...

    ReplyDelete