Ikhlaskan diri

Monday, March 19, 2012

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.


Credit to HAIRIE

Untuk menjadi seorang blogger yg baik, gaya penulisan, gaya bahasa adalah amat penting & harus dititikberatkan sebelum sesuatu post itu disebarkan kepada umum. Sesuatu post itu kadangkala akan mengganggu sensetiviti org lain & mungkin akan memusnahkan orang lain.

Kenapa patik tetibe buat entry yg agak berbaur serius??? Akceli patik terpanggil untuk membuat entry ni adalah sebagai pandangan peribada dalam mengulas apa yg patik bc & lihat diblog HAIRIE.


"Seorang blogger biasanya mempunyai niat untuk menyakiti org lain"


Ini mungkin dilihat pada sisi2 org tertentu. Itu laaa yg patik nk highlight disitu. Kita sebagai blogger mestilah menggunakan medium ini sebaik mungkin sebagai sebuah medium perkongsian kepada ramai org & bukan sebagai medium untuk menghentam & menyakitkan org lain. IKHLAS itu penting dalam sebuah penulisan.

Tak kira laa blog anda itu hanyalah sebuah blog yg mencoret kegiatan harian anda, anda seharusnya menggunakan ianya sebaik mungkin. Kadangkala kesilapan kaedah penulisan juga boleh membuatkan apa yg kita sampaikan akan disalah tafsirkan. Itu adalah sedikit berbahaya. Jadi kita sebagai penulis hendaklah menulis direct to the point tanpa cuba berselindung disebalik ayat2 yg berbunga2 (bg patik laaa..)

Akhir kata, jadikan blog ini adalah medium perkongsian & bukan medium kerosakan org lain. IKHLAS kan hati dalam menulis kerana keIKHLASan itu akan nampak bila kita menulis.

Sekian buat kali ini. Jumpa lagi. Babai

-Ahmad Fauzi Aryaan-

p/s: tetibe berbaur serius..

You Might Also Like

10 komen

  1. setuju! ikhlaskan diri bila berblogging bukan kejar trafik semata2...
    insyaallah, rezeki akan dtg kemudian.

    -abg eqbalzack-

    ReplyDelete
  2. setuju! ikhlaskan diri bila berblogging bukan kejar trafik semata2...
    insyaallah, rezeki akan dtg kemudian.

    -abg eqbalzack-

    ReplyDelete
  3. eqbalzack:
    AMIN..semoga apa yg abg raih hari ni, insyallah akan menjadi impian patik juga.AMIN

    ReplyDelete
  4. kebetulan entry kita sama harini. bersetuju dengan entry pojie neh:

    ReplyDelete
  5. mama ena berblogging pasal diri sendiri je ;)

    ReplyDelete
  6. betul tu.. kita juga haruslah menjaga sensitiviti semua pihak ketika menulis kan..

    ReplyDelete
  7. FaizalSulaiman :
    hehehe...kebetulan isu nye serupa laa ek pejal..

    ReplyDelete
  8. Erina Asmawani :
    haaa kn senang jadi mama ena...bela baby jeee sokmo..

    ReplyDelete
  9. ADZA IRDAWATI aka MAK DARA:
    betoi tu mak dara...itu sume penting dlm perkongsian kan..

    ReplyDelete
  10. betul2..tambah2 blog yang maki2 org.hahahah
    baik post benda2 yg universal n general..takde sape nak marah

    ReplyDelete