Hari meng'groom'kan Nafisah.

Saturday, April 28, 2012

Assalamulaikum & salam sejahtera semua.




Masa telah tiba untuk patik menghantar kucing patik Nafisah Aryaan ke klinik untuk disuntuk vaksin plus meng'groom'kan beliau. Patik tak reti laaa nak bersihkan kawasan telinga dan potong kuku. Biarlaaaa mereka yang arif melakukan kerja ini.


Terima kasih laaa dekat Dr. Arlina dan staf sebab sabar melayan karenah Nafisah Aryaan. Memang susah nak sumbat Nafisah dengan vitamin ke dalam mulut beliau. Memang meronta-ronta patik tengok sehingga memerlukan sedikit kekerasan supaya sebiji pil dapat dimasukkan kedalam mulut Nafisah. Korang nampak tak yang makanan dalam tin tu??? Benda tu digunakan sebagai bahan untuk menipu yang mana sebiji pil yang susah dimasukkan secara biasa td terpaksa dibuatkan bebola dengan menggunakan makanan tin tu. Tapi jawapannye adalah TIDAK MENJADI !!! Hahaha...

Akhirnya paksaan sekali lagi digunakan dan alhamdulillah pil tadi selamat mendarat kedalam mulut Nafisah.


Lepas tu time untuk membersihkan telinga Nafisah yang patik tengok dah naik berkelarah. Nak suruh patik buat sendiri memang tak laaa. Terasa kesian laaa bila tengok Nafisah meronta-ronta. Tapi bila Dr. Arlina dah ajar tu, nampak nye patik laa kena buat lepas ni seminggu sekali gamaknye. Taik telinga Nafisah ni macam taik telinga manusia laa ek??? *sori laaa tak pernah tengok LIVE cm ni.

Apa pun service dekat Klinik Haiwan Mesra ni mmg best !!! Puas hati dan harganya memang ssuai dengan perkhidmatan. Patik pon kalau nak balik kampung ke, penah gak laa tinggalkan Nafisah kat kedai ni untuk beberapa hari. So far semua perkhidmatan yang diberikan memang puas hati. Gud Job Klinik Haiwan Mesra !!!!

Sekian.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

6 komen

  1. taik telinga ko xreti nk bersihkan.. dh melmpah ruah dah rasenye.. hahahaha... ORG TUA..!!!

    ReplyDelete
  2. wah...ade bela kucing... leceh kn nk jaga... sbb tuh hamba xnk bela..huhuhu

    ReplyDelete
  3. wowwww salutttt!!!!!

    mcm ni baru best nak peluk2 kucing! bak mai pinjam sekejup.. ;)

    ReplyDelete
  4. [k]o{q}i[n] :
    x reti laa ORG TUA !!! tu yg g klinik tu haa..

    ReplyDelete
  5. Syakir Rahman :
    x leceh laaa..simple jee...suke kucing laaa

    ReplyDelete
  6. Bitt (double IS) :
    alaaaa nk pinjm ke??awak beli laa seko...kasik doubleIS maen2..hehehe

    ReplyDelete