Review: The Cabin In The Woods

Thursday, April 12, 2012

Assalamualikum & Salam sejahtera semua.



Pengarah: Drew Goddard
Penulis Skrip: Joss Whedon, Drew Goddard
Pelakon: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins, Bradley Whitford
Tarikh Tayangan: 19 April 2012


The cabin in the woods merupakan cerita bergenre aksi seram arahan Drew Goddard dan skripnya hasil idea Joss Whedon dan Drew Goddard. Filem ini mengisahkan 5 orang anak muda yang ingin bercuti disebuah kabin yang terletak jauh disebuah penempatan yang agak terpencil. Yang menjadi misterinya cabin yang mereka duduki mempunyai kisahnya tersendiri.

Percutian yang tujuan asalnya adalah untuk berhibur bagi 5 oang anak muda yang terdiri daripada 3 lelaki dan 2 perempuan ini telah bertukar menjadi sesuatu tragedi yang tak dapat disangkakan. Yang membuatkan filem ini menjadi suspen, percutian ini bagai dirancang kerana kabin yang menjadi tempat mereka bercuti telah siap dipasang dengan CCTV dan semuanya dikawal didalam sebuah makmal yang dikawal rapi.

Apa yang terjadi pada kelima-lima anak muda??? Adakah percutian mereka menjadi percutian yang paling diingati??? Adakah percutian mereka suatu yang disangka?? Jangan lupa saksikan filem ini dipawagam berhampiran nda pada 19 April 2012 nanti. Patik bagi filem ni 4/5 bintang !!!!



Terima kasih kepada Nuffnang atas 2 tiket tersebut serta [Pak Cek Biola] diatas peluang yang diberikan tersebut.

Sekian buat kali ini. Jumpa lagi. Babai

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

7 komen

  1. aku nk tgok citer ni best la tgok trailler dia.kes bunuh2 ahhahaha

    ReplyDelete
  2. best! dpt pon jumpa ko pojie! pojie ko join la projek bro tu. dia tgh cari blogger tu. ajak kawan2 ko skali.

    ReplyDelete
  3. pergh, macam best je citer tuh. nanti nk tgk gak lah. TQ sebab wakilkan aku pegi event tuh

    ReplyDelete
  4. last movie tgk titans ni x tgk lg.. demm

    >.<

    ReplyDelete
  5. Fiq Fikri:
    ko kne tgk pokcik...mmg best ever!!!!

    ReplyDelete
  6. Cik FaRiZaM:
    me too..best gak jumpa ko & bro...pas ni bole laa close2 lg ek..

    ReplyDelete
  7. mr.syazwan :
    sme laaa...tp cite ni best!!!!

    ReplyDelete