Cameron Highlands dalam kenangan

Wednesday, May 30, 2012

Assalamualikum & salam sejahter semua.


Berlatarbelakang Ladang Teh Bharat

Korang pasti mesti pernah ke Cameron Highland kan???? Agak mustahil bila ade antara kita yang tidak pernah kesana. Nahhhh tetibe jee patik bertanyakan perihal Cameron Highlands kat korang ni kenape??? Hmmm yang sebenarnya patik terlalu rindu nak kesana lagi laa selepas agak lama tidak kesana.

Apa yang korang perhatikan kat gambar patik tu, itu adalah bukan pakaian yang elok untuk berjalan-jalan makan angin. Ini adalah pakaian dimana patik bekerja sepanjang berada di Cameron Highlands. Bekerja?? Ye laa patik kan agak kerap turun ke Cameron Highlands adalah kerana membantu kawan patik yang sedang membuat kajian Master beliau dikawasan Ladang Bharat Teh mengambil sample tanah disana.

Pengalaman memang seronok. Sambil bekerja, sambil tu laaa bole menghirup udara segar yang sejuk. Dah laaa PERCUMA yee. Sekali lagi patik ulang ianya adalah PERCUMA sepanjang patik kesana.Hanya tenaga keringat patik jee digunapakai sepanjang disana. Tapi semuanya dah berakhir bila kerja-kerja mengambil sample disana dikatakan dah tamat dan perasaan rindu mula menerjah jiwa tatkala melihat gambar kenangan lama.

Semoga kenangan lama akan patik temui lagi dimasa depan bersama teman-teman terdekat. InsyaAllah.

Terima kasih diatas kesudian korang berjunjung ke blog patik ini. Jumpa lagi dilain entri yee.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

9 komen

  1. bestnye...
    pernah prgi pun outing ngan kawan hujung minggu.. tu pun sekali..hehe

    teringin nak pg lagi..

    ReplyDelete
  2. memang best gi cameron ni.. rasa tak puas gi sana tahun lepas.. harap dapat pergi sana lagi..

    ReplyDelete
  3. saya pun dah lama tak ke Cameron. tapi cameron dah tak sejuk macam dulu.

    ReplyDelete
  4. Percuma? wow! awat x mintak zwan tolong.. HAHAHA

    ReplyDelete
  5. wooo..bosan CH..haha..bg SP la..

    ReplyDelete
  6. aduii.... akak tak pernah kesana lagi lah.... sekali pun tak pernah... tp InsyaAllah hujung bulan ni akak p sana.... :)

    ReplyDelete