Merasa jugak akhirnya

Friday, May 11, 2012


Assalamualaikum & salam sejahtera semua.

"Nama saya Ahmad Fauzi Abu Bakar. Saya berusia 2* tahun dan sedang melanjutkan penyambung pelajaran saya di peringkat Master dalam bidang kimia. 

Salam sejahtera. Ingin mengikuti kursus bahasa isyarat, malang pula berlaku. Sebuah keluarga telah terlibat dengan kemalangan malam tadi Kuala Terengganu. Kemalangan ini mengakibatkan keseluruhan daripada mereka kehilangan nyawa."


Kembali bersiaran bersama patik untuk entri kali ni. Fuuuhhh lama gak ek patik tak update dalam blog ni. Bukan ape, kadang kala otak ni tepu laaa untuk bercerita tentang kisah diri ini. So insyallah, patik akan kembali seperti biasa dalam bercerita dalam blog Ahmad Fauzi Aryaan.

Haaa tetibe jee patik membuka entri kali ini dengan memperkenalkan diri. Kenape yee??? Untuk menerangkan lagi kisah bagi entri [Lintas langsung dari tapak lokasi] tempoh hari, ni haaa patik nak habaq mai kat korang semua ape yang berlaku sebenarnya. 


Ni haa laa sebenarnya. Patik telah menghadirkan diri untuk sesi ujibakat sebagai penyampai berita untuk saluran Media Prima bersempena dengan Career and Industry Relation Expo 2012 (CaIREx 2012) bertempat di Dewan Seri Budiman UiTM Shah Alam.


So berbekalkan rupa yang tak berape nak ade ni, patik pon hantar laaa resume beserta dengan gambar berukuran 4R sebagai memenuhi kehendak & kepuasan diri. Sebenarnya patik hanya suka-suka jeee join sesi ujibakat ni. Nak join yang dekat Sri pentas tu terlalu ramai pulak. So patik mengambil peluang yang ade didepan mata. Dapat atau tidak tu belakang kira. Janji patik puas. Hehehe.


So tiba time patik, patik telah diberikan teks berita berkenaan sebuah kemalangan. Patik hanya perlu membaca mengikot intonasi sedikit baku dan bermood seperti berita yang disampaikan. Apa pun semuanya ok jee. Patik hanya mencuba demi memenuhi kepuasan diri. Dapat atau tidak tu belakang kira.Yang penting patik sudah mencuba. Ada rezeki pasti tak kemana insyallah.

Sekian buat kali ini. Terima kasih buat semua yang mengikuti blog patik ni.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

8 komen

  1. wowww... dh smakin femes & femes nih hehehe ... ape pun yg pnting konfident je! klau konfident dh ade, so insyaallah peluang tu akn ada la utk kite nnt ..

    ReplyDelete
  2. perghhhh...pelan2 kayuh laaaaa..nnt bole jadi peyampai berita retis retis...keh3

    ReplyDelete
  3. wah pojie...tambah lagi selangkah nampaknye...semoga semuanya sukses ye. mudaha-mudahan berjaya..

    ReplyDelete
  4. Mohd Khairi Khadzir:
    jz mencuba jeee..blasah jeee ni haaa..heheh

    ReplyDelete
  5. MEGAT ISKANDAR ZULKARNAIN:
    insyallah ade rezki ade laa..

    ReplyDelete
  6. Muhammad Aliff Bin Bohari :
    AMIN...insyallah..

    ReplyDelete
  7. zizidiazora :
    TQ abg zizi...insyallah ade rezki ade laa...

    ReplyDelete