Seronok bila sunyi

Tuesday, May 29, 2012

Assalamualikum &salam sejahtera semua.


Koridor yang lengang

Kadang kala keadaan sunyi ni seronok gak. Tapi kalau dah lame sangat sunyi pun tak seronok mana. Bagi kami yang sedang menyambung pengajian diperingkat Master ni, keadaan yang sunyi ni laaa paling seronok. Seronok sebab ape??? Sebab nye kami tidak perlu berebut menggunakan segala instrumen, lab dan sebagainya. 

Seperti yang sedia maklum, UiTM Shah Alam memang padat dengan manusia bila time semester berjalan. Memang payah laaa dalam semua segi termasuklah parking kereta dan juga kesesakan di cafe. Memang kalu bole berdoa supaya diorang ni cepat laaa habis belajar. hehehe.


Kawasan yang sering menjadi laluan utama pelajar

Kawasan lepaking dan juga laluan penting budak

Ini lah keadaan fakulti patik dimana bila time student laen sedang bercuti semester selama seminggu. Memang lengang dan sunyi laaa, tapi fuuhhhhh aman dunia rasa. Nak berjalan tu memang tak berlaga bontot laaa senang cerita. Jalan raya sekelililing UiTM pun sentisa lengang dek kurangnya kenderaan yang berada dijalan.

Tapi semua 'kenikmatan' yang dirasai ini hanya lah seminggu. Nak rasa lagi lama, kena tunggu laa time budak-budak cuti semester yang dijangka dalam bulan sembilan. Haaa time tu memang siap bole tido laaa atas jalan rasanya. Lalalalal.

Nahhh demikian laaa kisah untuk kesunyian kali ini. Terima kasih diatas kunjungan korang kat blog patik. Jumpa lagi dilain entri yee. 

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

11 komen

  1. rasa janggal pulak tengok kolej sunyi2 sangat kannn
    =.=

    ReplyDelete
  2. hahahaha.. suka ye takde orang kat fakulti.. ohh camtu rupanya rupa fakulti time xde org.haha

    ReplyDelete
  3. aku plg suka kalo psat komersial yg sunyi...hahahaha..

    ReplyDelete
  4. HAHA.. Student Master x cuti seminggu ker? HUHU

    ReplyDelete
  5. chemay :
    mok jee laaa...cme klu dh lme2 mmg sunyi gak laa..

    ReplyDelete
  6. Aesya Zealous :
    haaa laa..bru ko tau kannn....hehehe..ini kisah sebenar ok..bukan cobaan ok...

    ReplyDelete
  7. Syakir Rahman:
    itu susah laa der..mmg akan bankrup laaa kedai2 tu..heheh

    ReplyDelete
  8. ZWAN SABRI :
    km cuti buat sendiri..bebile nk lari dari sibuk plan sndiri & buat jee cuti sendiri..

    ReplyDelete
  9. nia marlissa:
    isshhh...takot nye laa haiii..heheh

    ReplyDelete