Bila Nafisah Aryaan cuba membantu

Saturday, June 02, 2012

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.

Adat laaa kalau dah duduk rumah tak buat pape, patik lebih suke membuat kerja rumah seperti menyidai baju menolong mak kat dapur dan ape-ape jee laaa. Janji masa patik kat rumah terisi dengan benda-benda yang best. So ape kaitan Nafisah Aryaan dengan penulisan entri patik kali ni. Siapa Nafisah Aryaan didalam entri patik ni??? Haa nantikan sehingga habis penulisan patik ni.

Ada sesuatu yang kembung-kembung disitu
Baiklah untuk aktiviti bila time petang, patik akan melakukan kerja melipat baju bilamana baju yang disidai pagi tadi telah pun kering.Kerja melipat baju adalah benda yang patik suka. Tapi part menyidai baju, ya ampuuuuunnn maleh nye laa hai rasa. 

So kalau kita dah suke sesuatu kerja tu mesti ada laa yang cuba mengganggu apa yang sedang kita lakukan. Siapa yang cuba menggangggu patik melakukan aktiviti sihat ini??? Ni laaa dia.

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
\/

Kerenah seekor kucing

Nahhh tu dia Didi Diazora Nafisah Aryaan a.k.a baby, kucing belaan kesayangan patik dan family patik yang suke mengganggu kerja-kerja melipat baju ni haaa. Baju yang dah sedia nak dilipat akan digumpal-gumpal dulu oleh beliau. Kasi pujuk rayu sikit, tarik-tarik sikit baru laa dapat dilepaskan baju patik ni haaa. Ishhh geram benor laaa patik tengok gelagat kucing sekor ni. Rasa macam nak piat-piat jeee telinga capang kucing ni laa.

Aktiviti mengganggu diteruskan

So sambil melipat baju , sambil tu laaa patik melayan Nafisah Aryaan ni haaa. Ini laaa Nafisah Aryaan, kucing belaan kami sekeluarga. Seronok melayan perangai dia. Lepas gak laaa tension bila melihat kerenah Nafisah Aryaan.

Sekian entri santai untuk hari sabtu. Selamat bercuti buat semua pembaca Blog Ahmad Fauzi Aryaan. Jumpa lagi dilain cerita. 

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

4 komen

  1. hamboi nama, vogue de vass gituh!!

    ReplyDelete
  2. ceh...igtkan nama adik ko ke apa!!! hahahaha...

    ReplyDelete
  3. haha dah agak dah musti kucing punya! :P

    ReplyDelete