Cenderamata sebagai tanda ingatan

Friday, June 15, 2012

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.

Beberapa poskad yang patik ada

Benda yang paling simple bila kita keluar negara ke, ketempat luar dari tempat rutin kita adalah dengan memberi poskad. Poskad yang menunjukan gambaran yang menarik ditempat yang kita lawati memang cukup sebagai tanda perkongsian kita terhadap kenangan kita dekat sesuatu tempat . Itu adalah contoh cenderamata yang simple dan bole kita beri kepada kenalan rapat.

Sesetengah orang membeli keychain, magnet fridge t-shirt dan sebagainya adalah contoh lain sebagai cenderamata yang bole diberikan. Bagi patik apa yang orang bagi kat kita itu adalah sebagai tanda ingatan beliau dekat kita even masa duduk jauh dulu. Begitu besar makna bagi sesebuah nilai cenderamata.

Pemberian cenderamata tak kira apa jua bentuk, harga dan yang paling penting adalah IKHLAS adalah menjadi rutin apabila kita keluar dari sesuatu tempat. Dengan pemberina cenderamata tersebut menunjukan ingatan kita kepada insan-insan yang begitu dekat dengan kita. Tak kira laa mahal ke, murah ke sesuatu pemberian tu, yang penting ianya pemberian yang ingatan tulus dari hati.

p/s: Lepas ni kena beli laaa poskad banyak-banyak. Hehehe.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

14 komen

  1. hm, sye prefer key chain...tp postcard pun ok jugak....

    ReplyDelete
  2. cam menarik je kumpul poskad.. :)

    ReplyDelete
  3. haha...kalau aku jumpa poskad gini aku buang je ..tapi aku ada jugak simpan kalau ada info2 bernas .. untuk tatapan generasi :)

    ReplyDelete
  4. chemay prefer kasi keychain.
    :D

    ReplyDelete
  5. Rozuan Ismail :
    insyallah..bole nanti klu ade ek..

    ReplyDelete
  6. kalau ak fridge mgnet..haha

    ReplyDelete
  7. tak silap, dalam adab melancong sendiri ade disebutkan, bawa balik hadiah.

    ReplyDelete
  8. kalau orang bagi cenderamata..x kesah lah ape ape pon..murah ke mahal ke..cantek ke ..tak cantek ke..tetap akan jadi berharga untuk kite kan..

    ReplyDelete
  9. I pun prefer freezer magnet.. Sukaaa tgok kt freezer..

    Btw,
    I singgah n follow kamu..

    ReplyDelete
  10. byk jugak yg remy terima....tapi selalu kenkawan kasi freeze magnet.... dah penuh koleksi remy......

    ReplyDelete