Ibu durjana !!!

Friday, June 22, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.




Setiap pagi kalau nak bersarapan, patik akan menjadikan berita secara online sebagai peneman pati bersarapan. Tapi untuk hari ni patik terkejut membaca keratan akhbar online pagi ni yang bertajuk 'Ibu Durjana-paksa dua anak jual tubuh'. Tergamam dengan kenyataan itu. Sepatutnya sebagai orang tua, mereka menjaga anak mereka dan bukan sebaliknya. 

Bagi patik memang SYURGA ITU DIBAWAH TAPAK KAKI IBU. Tapi berpada untuk menuruti kehendak ibu. Bagi patik kalau dah sampai seorang ibu tergamak menjual anaknya, ini memang WAJIB seorang anak tidak mengikutinya.

Patik teringat kata sesorang, kalau kita mengikuti kata-kata ibu kearah kebaikan kita akan dapat pahala. Tapi kalau kita meninggalkan kata-kata ibu kearah keburukan, kita juga akan memperolehi pahala juga. Begitu laaa keindahan agama kita. BUKAN semua kehendak ibubapa kita wajar kita turuti.

p/s: Ini hanyalah pendapat daripada patik.

Info daripada SUMBER

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

11 komen

  1. Baik buruk ttp ibu kpd budak2 tu.. huhu..

    "Sempena pembukaan blog baru, RL ada voucher RM10 UNTUK 100 FOLLOWER PERTAMA :) AND hadiah misteri untuk FOLLOWER YANG KE-100. ♥ cepat! masih ramai lg yg berpeluang! :D
    thanx kepada penaja FB Anne Perfume N Bags
    http://roundlollipop.blogspot.com/p/giveaway.html"

    ReplyDelete
  2. xtau nak ckp ape pasal nih..mcm2 hal skrg...hehe

    ReplyDelete
  3. x syang anak ke apa ni...agak2 la..baek suwoh anak keje KFC ke mcD ke...dpt duit skit pon jadi lah...

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. macam2 sekarang......
    demi kesenangan, ada insan yg terpaksa berkorban.....
    layakkah dipanggil ibu kalau anak sendiri dibuat macamtu.....

    ReplyDelete