Jemputan ke program pemenang hadiah nobel

Tuesday, June 12, 2012

Assalamualaikum & salam sejahtera semua.


Bertempat di Dewan Agong Tuanku Canselor UiTM Shah Alam, telah selamat berlangsungnya 1 program syarahan perdana yang disampaikan oleh seseorang yang telah memenangi Anugerah Nobel dalam bidang Perubatan pada tahun 1998 iaitu PROFESSOR FERID MURAD.


Majlis yang bermula dari 10.00 pagi sehingga 12.00 tengahari ni telah dihadiri oleh ramai pelajar yang rata-rataya adalah pelajar dan warga UiTM. Apa yang patik lihat memang ramai laaa dewan tu haaa. Full house gak laaa dean tadi. Sebenarnya tujuan program tu diadakan adalah untuk memberi inspirasi kepada semua warga UiTM khususnya supaya menjadikan pemenang nobel ini sebagai contoh agar hasil kajian yang dilakukan bole menjadi hebat seperti beliau.


Apa yang bole patik rumuskan, program ini mendapat jemputan yang sangat ramai TETAPI input yang patik dapat sangat sikit. Mungkin disebabkan bahasa english yang disampaikan oleh beliau sangat hebat dan sukar untuk difahami. So jawapan yang pasti patik hampir-hampir terlena dek ketidakfahaman ini. Hehehehe. Mungkin bagi mereka yang hebat dan faham dengan bahasa yang digunakan, mereka mungkin dapat FULL informasi dari sesi syarahan ini. 

Sekian update buat kali ini. Terima kasih diatas kunjungan korang kat blog patik ni. Jumpa lagi dilain entri.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

7 komen

  1. bestnye...klau lh sye kat uitm...

    ReplyDelete
  2. adakala masalah bahasa mmg merumitkan..

    tp biarlah sedikit daripada tiada langsung..

    adakala kolaborasi sebegini, dapat membuka minda kita..

    ReplyDelete
  3. rasa genius je bila join majlis ilmu mcm tu... :)

    ReplyDelete
  4. takpe, balik annti google translate lah hahaha

    ReplyDelete
  5. wah, bestnyer. Kalau dapat join mesti best..

    ReplyDelete
  6. bahasa inggeris nenek dgn dia mana hebat? nenek punya lgsung org x phm hhahaa..suka tgk babah pakai pink..mcm fahrin pun ade gak..weewiitt..haha..

    ReplyDelete