Ahad versi orang bujang

Sunday, July 01, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.




Fuhhhh dah sampai bulan Julai laaa hari ni. Dan hari ni pulak hari ahad. Pejam celik, pejam celik dah hari ahad. Cepat masa berlalu. Wahhhh tajuk yang rasa cm hebat jee menjadi orang bujang. Bukan apa, selalunya bila weeknd jee time macam ni laaa time untuk berehat dan mengemas segala apa yang patut. Begitu juga dengan patik. 

Bilik 'Red Room' yang patik dah tinggalkan selama seminggu pada minggu leepas telah mengundang segala habuk. Mak aiii tak selesa laaa rasanya. So dengan sepantas kilat patik buka segala cadar lama dan gantikan yang baru. Walaupun patik amat jarang tido atas katil, tapi patik rimas mata laa tengok cadar ni dah agak lama terhampar.

Itu part yg permukaan jee. Patik pun ambil penyapu mop kain buruk segala dan mula laaa operasi lap mengelap. Yihaaaa seronok woo bila semangat nak mengemas tu mai. walaupun peluh jantan dah mencurah-curah, tapi patik seronok. Tak pe laaa bukan bilik siapa kan, bilik tempat patik bergelumang hari-hari kot.

Dan akhirnnya cadar berwarna merah ghairah ni patik sarungkan dan segalanya dah kemas. Fuhhh begini laaa ahad versi orang bujang.

-Ahmad Fauzi Aryaan-
 

You Might Also Like

15 komen

  1. sangat rajin ler..pagi2 da kemas n rapi...untung la...hik3

    ReplyDelete
  2. boleh kemaskan bilik saye sekali tak ?
    hahaha

    ReplyDelete
  3. housekeeping...hehehe wah besar katil
    tido buas ni

    ReplyDelete
  4. mohon tempah aryan kemas bilik kita :P

    ReplyDelete
  5. keluarkan peluh dgn cara yg baguss...harus praktik sampai berumah tangga nanti...tuan hamba dah tak lama rasanya tu, patik sentiasa doakan manusia yg rajin cm tuan hamba nih.

    ReplyDelete
  6. Suka tengok bilik yg sentiasa kemas..

    ReplyDelete
  7. cadar aku pun merah weh..haha...

    ReplyDelete
  8. kalau bilik hari hari kemas baru ade semangat..hehe

    ReplyDelete
  9. Rajinnye.. Kalau zwan, time hujung minggu je, terbongkang je atas katil.. HAHA

    ReplyDelete
  10. hamboiii hamboiii org bujang. bilik dah mcm bilik anak dara... impress lahhhh.....

    ReplyDelete
  11. kemas betul bilik ni..anak dara pun kalah taw..

    ReplyDelete
  12. pergh!! kemas gila bilik ko.. kalau bilik aku dah bersepah2 dah ni..hahaha

    ReplyDelete
  13. 5S bermula dari rumah...... he3
    elok la tu...... tak manis dibiarkan berabuk lama2......

    ReplyDelete