Isu Ramadhan dan Carlsberg

Sunday, July 08, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.





Hebat penangan laman sosial dan blog dikala ni. Segala yang dikongsi amat mudah diambil respon. Tempoh hari agak hebat laaa komen dari pembaca blog dan juga Facebook Ahmad Fauzi Aryaan diatas munculnya promosi 'air setan' yang sambil lewa telah menggunakan perkataan yang kurang sesuai untuk dijadikan banner mereka. 

Yang terbaru pihak pengurusan The Store cawangan Sri Petaling telah membuat permohonan maaf diatas kesilapan mereka. Bagi patik mereka seharusnya memikirkan sensetiviti masayarat sekeliling sebelum membuat sesuatu perkara. Kepada semua staff The Store Sri Petaling khasnya dan kepada semua pusat membeli belah amnya, jadikan ini sebagai pengajaran dalam membuat konsep promosi. Jangan memikirkan keuntungan tanpa melihat sekeliling.

Info dari SUMBER

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

7 komen

  1. alhamdulillah.....
    nasib baik ada yg bertindak dan dah memohon maaf.....
    kekadang perkara remeh yg kechil pun mampu menjadi besar kalau tak kena dgn caranya....
    thanks to the stores kerana menghormati sensitiviti rakyat malaysia.....

    ReplyDelete
  2. aritu ade tgk gambar nih..oklah pihak berkenaan dan mintak maaf!

    ReplyDelete
  3. Macam lawak pulak bila tengok promosi carlsberg sempena bulan Rmadhan.. HAHA

    ReplyDelete
  4. kadang2 mcm tu la. Asyik memikirkan diri sendiri tanpa menyedari senstiviti masyarakat stempat..

    ReplyDelete
  5. kalo ikutkn kita kene boikot semua pasaraya dan kedai yg menjual air setan ni.. tapi dah semua kdai pon ade jual gak..hurm.... *geleng2 kpala

    ReplyDelete
  6. argh!!! aku tetap tak puas hati. takkan lah alasan macam tu je?? pengurusan tu haruslah diberhentikan kerja!! takkan baru sebulan duduk kat Malaysia ni?? takkan lah tak pernah tau pasal sensitiviti umat Islam kat Malaysia ni? Bagi aku, dorang ni memang sengaja nak cabar kita... bagi aku, hukuman yang setimpal adalah diberhentikan kerja. Biar jadi tauladan kepada semua pihak lepas ni

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah...settle pon kes ni! ;)

    ReplyDelete