Kenangan duit raya

Thursday, August 23, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.



Dulu zaman kecik-kecik macam-macam laaa dok berangan plan nk beli itu ini dengan duit raya yang patik dapat. Tapi bila sampai ujung syawal, semua duit tu ayah patik akan mintak dan depa masukkan kedalam akaun bank. 

Benda yang patik pernah berangan nak beli pada zaman patik adalah basikal BMX. Time tu sape ade basikal BMX tu memang kategori insan yang paling hebat dimuka bumi ini ok!!! Last-last BMX entah kemana duit semua masuk kat dalam bank. 

Tapi bila dah besar ni laa baru terfikir, yesss betul tindakan mak pak kita uruskan segala duit raya yang anak-anak mereka dapat. Dari dibelinya benda yang tak berfaedah tu, baik laaa simpan untuk masa depan. Jadi, simpanlah duit raya korang kedalam bank untuk kegunaak dimasa depan.

p/s: Time kasih abah & mak dengan duit raya ni. Tak sangak dah besar gini pon still dapat duit raya dari abah & mak.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

6 komen

  1. Selagi ada title student, selagi tu dpt duit raya ek? hihihihi..

    ReplyDelete
  2. best kan bila dpt duit raya, tp dh besar & bekerja ni xmerasa lg dah duit raya ;) nak jugak duit raya tu :)
    slmt hari raya,

    ReplyDelete
  3. betul tu Afa....
    menabung untuk masa depan.....
    kena tanamkan kat semua kanak2.....
    nak dapatkan sesuatu benda kena berusaha.....

    ReplyDelete
  4. perhh bestnye..umo dah layak kawin pn dapat duit raye lagi...hehe

    ReplyDelete
  5. dulu sonok duk kuip duit raya..

    sekarang seronok memberi pulak!

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya..silalah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete