Selepas 3 tahun

Wednesday, August 29, 2012


Assalamualikum dan salam sejahtera semua.





Kembali bersama Ahmad Fauzi Aryaan korang untuk khabar berita diri beliau sendiri. Maklom laaa ini blog peribadikan, so kisah diri sendiri jeee laaa yang ade. Kalau nak kisah gosip artis tu kena p blog orang lain laaa.

So kisah hari ni adalah patik telah berjaya mencetak 5 buah thesis untuk persediaan patik menghadapi viva. Maka berakhirlah kisah patik dalam menghabiskan master selama dekat 3 tahun. 

Untuk pengetahuan semua, sebenarnya master dalam bidang penyelidikan ini jangka masanya adalah 2 tahun, tetapi atas sebab-sebab bergantung kepada data eksperimen patik, maka jangka masa 2 tahun itu telah menjadi 3 tahun.  

Berbanding bagi sesaiapa yang yang membuat master dalam bidang kerja kursus. Mereka hanya perlu menghadiri kelas dan final projek sebelum mereka tamat dengan master mereka dalam jangka masa 1 tahun setengah hingga 2 tahun. Mereka ni lebih kurang serupa dengan pelajar ijazah dimana mereka akan ada CGPA setiap semester. 

Itu laa perbezaan antara master penyelidikan dan master kerja kursus. Apa pun yang terjadi patik telah hadapinya dengan pelbagai jenis rasa dan keadaan. 

Kepada kawan-kawan patik yang akan melanjutkan pengajian diperingkat master seperti Daniel Adie yang khabarnya akan menyambung pengajian pada 9 September 2012 nanti, patik ucapkan SELAMAT BERJAYA .

Sekian buat kali ini. Terima ksih diatas kunjungan korang kat blog patik ni. Semoga sedikit perkongsian ini memberi pengetahuan kepada pembaca patik. 

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

9 komen

  1. Belajar itu sehingga ke hujung nyawa. Tahniah sebab berjaya menghabiskan master anda...:)

    ReplyDelete
  2. waa tahniah..hehe..datang cni jlan2 smbil follow..follow kite balik bleh?

    ReplyDelete
  3. buat masa nie, xterlintas nak sambung master... tahniah2!! :)

    ReplyDelete
  4. selagi ada kemahuan..... disitu ada jalan nya... semoga terus berya AFA....

    ReplyDelete
  5. tahniah . hanya mereka yang di dalam bidang penyelidikan saja yang tahu susah nya buat research.. apatah lagi rasanya saudara ni buat research macam Natural Products Chemistry bukan.. hey! welcome to the club!

    ReplyDelete