Usaha, Doa & Sabar

Monday, October 29, 2012

Assalamualikum dan salam sejahtera semua.



Fuuuhh dah lama rasanya patik tidak mencoret sebarang cerita dekat blog patik ni. Maklom laaa bila dah full time kat rumah ni, tiada yang menarik rasanya untuk dicoretkan disini.

Sebagai seorang penganggur dirumah sudah tentu benda yang merisaukan patik adalah mencari pekerjaan. Yesss bila dah lama kat rumah, mula laa hati memberontak rasa bagai diri tidak berguna yang hanya 'menyusahkan' mak abah yang terpaka menyara kita bagai seorang budak kecil. (monolog dalaman)

Selepas dekat sebulan patik menjadi penganggur dirumah, banyak peluang yang patik pohon. Tapi malangnya belum lagi rezeki patik. Hari-hari bukak email dengan harapan ada jawapan positif. Tetapi tiada lagi buat masa ini. Tak pe laaa sekurang-kurangnya patik dah berusaha meletakkan diri patik disuatu tempat daripada tidak berbuat apa-apa.

Apa yang jadi ni mungkin ada hikmah untuk patik. Patik diuji dengan sebegini rupa. Patik redha. Orang lain mungkin lagi teruk ujiannya berbanding patik. Berusaha, berdoa dan terus menunggu denga sabar dengan segalanya.

Semoga segala ujian ini akan tamat dengan cepat. AMIN.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

12 komen

  1. duduk umah ler byk benda nak update woo

    hehe

    insyAllah ada rezeki tu

    sbr n berdoa ye

    =_=

    ReplyDelete
  2. salam bro,
    just berkongsi dulu pun saya mengalami masalah sama. then saya subscribe priority application kat jobstreet tu. die akan betulkan resume kita and prioritize kan kite punye application. pastu tak sampai seminggu dah panggil interview. Alhamdulillah

    p/s: first time komen kat sini. selamat hari raya

    ReplyDelete
  3. semoga dpt keje cepat ye...inshaALLAH

    ReplyDelete
  4. sabar banyak2 ye pojie. gomen dan job malaysia dah update belum?

    ReplyDelete
  5. smg murah rezeki ko ...moga dpt keje cepat. amin

    ReplyDelete
  6. Rezeki itu ada cuma lambat atau cepat je.. :)

    ReplyDelete
  7. sabor jelah...rehat dulu puas-puas... anda pasti merindui saat ini bila dah bekerjaya nanti...

    ReplyDelete
  8. slm.. sabar la bro.. mkn xde rezeki lg.. erm, nk cadangkan bro mintak kt tatiuc.. ipts kt terengganu.. tgok kat profile, bro dh ade master.. try la mintak.. mn th kot2 ade rezeki kt situ.. =]

    ReplyDelete
  9. insyaAllah AFA....akan tiba rezeki tu nanti.... semoga berjaya nanti.....

    ReplyDelete