Bila mood malas tiba

Wednesday, December 05, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.




Ni laa kerja seorang anak teruna bila mood malasnya tiba. Sampaikan baju yaang dah dipakai pon still tergantung kat penggantungan. Ni entah bile laa nak dibasuhnya. 

Sebenarnya baju-baju ni semua telah patik pakai untuk pelbagai jenis event termasuklah majlis jemputan Astro, interview dan juga baju yang digunakan untuk keluar berjalan-jalan. Malam ni patik kena basuh segala baju ni sebelum mak terchenta patik memulakan 'khutbah' beliau yang bertajuk JANGAN JADI PEMALAS. Hehehe.

Unutk menjadi anak teruna yang disayangai oleh mak pak, RAJIN, PEMBERSIH tu mesti ade diterapkan dalam jiwa raga. Jadi jom sediakan baldi, sabun dan pewangi pakaian untuk aktiviti malam ni. Bukan 1, bukan 2 tapi ade 7 helai baju yang mesti patik basuh pakai tangan yeee malam ni sebab esok sampai jumaat patik akan stay kat Shah Alam buat sementara waktu sebelum memulakan 'kerja' patik. 

Sehingga bertemu lagi dilain entri. Terima kasih atas kunjungan korang kat blog patik ni.

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

9 komen

  1. selamat mendobi Afa..... sental jgn tak sental.....

    ReplyDelete
  2. Antar dobi je..hehe. tapi basuh tangan pun best jugak, boleh main air. haha

    ReplyDelete
  3. basuh tgn mmg penat. membongkok lame2 sampai saket pinggang. upah je bibik. hehe

    ReplyDelete
  4. mohon cari bini sorang.
    nanti boleh dia tolong cucikan.
    hiuhiuu

    ReplyDelete
  5. mohon basuh baju dengan hati yg terbuka.huhu

    ReplyDelete
  6. Itu tandanya kena cepat2 kawenlaa.. barula ada orang boleh tlg basuhkann.. HAHA

    ReplyDelete
  7. Cc kan link ni .. calaon2 mak meryue. confirm boleh jadi menantu idaman XD

    ReplyDelete
  8. selamat menyental. cmnilah mak + pak mentua sayang. hehe :D

    salam terjah :)

    ReplyDelete