Pertama kali disini

Thursday, December 20, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


Since patik sedikit sebanyak terlibat dengan UPM, ini adalah pengalaman pertama bila patik ditugaskan untuk menjadi salah sorang penjaga untuk peperiksaan lab. Sebenarnya patik bukanlah dari orang yang expert bidang keselamatan & kesihatan pekerja ni. Ini adalahh pengalaman baru patik & sedikit sebanyak patik belajar apa yang mereka ni belajar.


Sebelum bermulanya exam, mereka ditempatkan disebuah lab untuk tujuan kuarentin. Disini patik akan memberikan sedikit peneringan ringkas sebelum mereka dibenarkan untuk menduduki exam tersebut. Sebenarnya exam ini adalah berkaitan dengan penggunaan alat yang digunakan untuk pemeriksa tahap keselamatan & kesihatan pekerja.

Ini adalah pertemuan pertama patik dengan pelajar-pelajar UPM. Sedikit terasa asing dimana sebelum ini patik "membesar" dengan  keliling UiTM dan kali ni patik tergolong dalam kelompok UPM. Apa pun mereka ni serupa jeee dengan perangai-perangai pelajar-pelajar UiTM. Yang bestnye mereka ni sangat ramah & sentiasa mengormati orang asing yang wujud didalam kelas mereka.


Terdapat 10 jenis alat yang digunakan untuk memeriksa tahap keselamatan & kesihatan pekerja. Patik yang melihat agak terjua sebab ini adalah bidang baru yang patik telah ceburi yang sebelum ini hanya terlibat dengan pengendalian bahan kimia semata.

Apa pun patik hargai dengan pengalaman ni. Semoga patik akan menjadi seorang yang cepat belajar dan akan memudahkan kerja orang lain.AMIN

-Ahmad Fauzi Aryaan-

You Might Also Like

10 komen

  1. takde keje kosong ke tuk aku???? bukan bidang aku pon tkpe. janji dekat ngn suami aku :(

    ReplyDelete
  2. amin.. walaupun dh jadi warga UPM tapi UiTM tetap di hati.. :)

    ReplyDelete
  3. amin.... semoga semuanya berjaya nanti......

    ReplyDelete
  4. owh..pojie dh keje kt UPM? alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. wahh aku x penah sampai UPM lg.. mesti best kan sane? tahniah wey :)

    ReplyDelete
  6. insyallah
    lama2 nnt expert dah la tue..

    semoga cepat belajar yer..
    amin

    ReplyDelete