Posts

Showing posts from March 19, 2012

Rasa Kosong????

Image
Assalamaualikum & salam sejahtera semua. Pe cite korang??? Dok wat ape??? Rasa kosong ek hidop?? Meh sini patik nk bg tazkirah malam hari ni haaa. Mau?? Bahek laaa tazkirah patik hari ni adalah berkenaan KOSONG. Lumrah manusia selalunya akan terasa KOSONG bila ditinggalkan/ bersendiri. Tapi pernah tak kita perasan kenapa perasaan tu muncul????? Perasaan knape org tak nk kawan aku?? Knape org tinggalkan aku??? Haaa itu laaa yg cb patik nk huraikan disini. Bila dgr lagu ni baru laa patik faham erti sebuah KOSONG. KOSONG dalam konteks yg cuba disampaikan ini adalah bila seseorang yg mencaci, memaki & menganggap kita sebagai manusia ni yang tak de perasaan (kosong disitu). Itu sesuatu kesilapan besar yee. Semua manusia mmg mmpunyai perasaan. Jangan menganggap apa yg kita maki, mengata itu hanya lah sebagai bahan lawak. Lawak pon berpada der !!!! Tidak semua bahan lawak itu akan lawak selamanya. Ingat yee korang semua. Silap tutur kata, mmg naya akan menanti. Tak kira dalam

Ikhlaskan diri

Image
Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Credit to HAIRIE Untuk menjadi seorang blogger yg baik, gaya penulisan, gaya bahasa adalah amat penting & harus dititikberatkan sebelum sesuatu post itu disebarkan kepada umum. Sesuatu post itu kadangkala akan mengganggu sensetiviti org lain & mungkin akan memusnahkan orang lain. Kenapa patik tetibe buat entry yg agak berbaur serius??? Akceli patik terpanggil untuk membuat entry ni adalah sebagai pandangan peribada dalam mengulas apa yg patik bc & lihat diblog HAIRIE. "Seorang blogger biasanya mempunyai niat untuk menyakiti org lain" Ini mungkin dilihat pada sisi2 org tertentu. Itu laaa yg patik nk highlight disitu. Kita sebagai blogger mestilah menggunakan medium ini sebaik mungkin sebagai sebuah medium perkongsian kepada ramai org & bukan sebagai medium untuk menghentam & menyakitkan org lain. IKHLAS itu penting dalam sebuah penulisan. Tak kira laa blog anda itu hanyalah sebuah blog yg mencoret kegi