Posts

Showing posts from May 29, 2012

Seronok bila sunyi

Image
Assalamualikum &salam sejahtera semua. Koridor yang lengang Kadang kala keadaan sunyi ni seronok gak. Tapi kalau dah lame sangat sunyi pun tak seronok mana. Bagi kami yang sedang menyambung pengajian diperingkat Master ni, keadaan yang sunyi ni laaa paling seronok. Seronok sebab ape??? Sebab nye kami tidak perlu berebut menggunakan segala instrumen, lab dan sebagainya.  Seperti yang sedia maklum, UiTM Shah Alam memang padat dengan manusia bila time semester berjalan. Memang payah laaa dalam semua segi termasuklah parking kereta dan juga kesesakan di cafe. Memang kalu bole berdoa supaya diorang ni cepat laaa habis belajar. hehehe. Kawasan yang sering menjadi laluan utama pelajar Kawasan lepaking dan juga laluan penting budak Ini lah keadaan fakulti patik dimana bila time student laen sedang bercuti semester selama seminggu. Memang lengang dan sunyi laaa, tapi fuuhhhhh aman dunia rasa. Nak berjalan tu memang tak berlaga bontot laaa senang ceri

Menggamit memori sebagai fasilitator

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Masa berlalu dengan begitu cepat. Pejam celik dah hampir dekat setahun (ye kot) patik tinggalkan mereka sebagai pelajar-pelajar patik yang pernah patik menjadi insan peneman walaupun dalam keadaan yang sekejap sebagai fasilitator mereka suatu masa dulu. Zaman menjadi fasilitator yang agak lama patik tinggalkan membautkan patik terasa rindu unutk beraksi semula sesama orang-orang yang patik nak sangat dekati. Bagi patik kanak-kanak diperingkat sekolah rendah adalah insan yang mudah patik dekati berbanding pelajar-pelajar diperingkat sekolah menengah.   Gelagat yang sentiasa mencuit hati patik dikala patik bersama-sama mereka menjadikan patik mudah mendekati mereka. Mereka ini adalah insan yang begitu IKHLAS dalam apa jua perkara termasuk perbuatan dan pertuturan mereka. Walaupun perkenalan diantara patik dan mereka adalah singkat tetapi hubungan patik dengan mereka diteruskan dengan wujudnya teknologi seperti facebook. Melalui