Posts

Showing posts from June 2, 2012

Kukuhnya ikatan dua keluarga

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Lukisan yang ditempah khas Banyak sungguh jemputan bila tiba time cuti sekolah. Ada yang melangsungkan perkahwinan dan ada juga yang melangsungkan majlis pertunangan. Alhamdulillah patik juga banyak menerima jemputan tersebut termasuklah jemputan majlis pertunangan sepupu patik. Bertempat di Taman Pelangi Semenyih, majlis tersebut telah menggabungkan 2 buah keluarga iaitu dari pihak lelaki dan juga pihak perempuan. Patik mewakili pihak lelaki turut serta dalam majlis tersebut. Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan oleh tuan rumah sebagai menerima kehadiran kali semua, yang datang dari Banting Selangor (tapi patik dan family mai dari Bandar Baru Bangi jee).  Perbincangan berkenaan tarikh untuk berlangsungnya majlis disebelah perempuan dan lelaki serta jumlah wang hantaran juga dibincangkan dan insyaAllah majlis semuanya akan berlangsung selepas raya nanti. Berkonsepkan hijau daripada pihak lelaki dan pink biru daripa

Bila Nafisah Aryaan cuba membantu

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Adat laaa kalau dah duduk rumah tak buat pape, patik lebih suke membuat kerja rumah seperti menyidai baju menolong mak kat dapur dan ape-ape jee laaa. Janji masa patik kat rumah terisi dengan benda-benda yang best. So ape kaitan Nafisah Aryaan dengan penulisan entri patik kali ni. Siapa Nafisah Aryaan didalam entri patik ni??? Haa nantikan sehingga habis penulisan patik ni. Ada sesuatu yang kembung-kembung disitu Baiklah untuk aktiviti bila time petang, patik akan melakukan kerja melipat baju bilamana baju yang disidai pagi tadi telah pun kering.Kerja melipat baju adalah benda yang patik suka. Tapi part menyidai baju, ya ampuuuuunnn maleh nye laa hai rasa.  So kalau kita dah suke sesuatu kerja tu mesti ada laa yang cuba mengganggu apa yang sedang kita lakukan. Siapa yang cuba menggangggu patik melakukan aktiviti sihat ini??? Ni laaa dia. = = = = = = = = = = = = = = = = \/ Kerenah seek