Posts

Showing posts from June 3, 2012

Pilihan terbaik atau tidak

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Bila melihat karikatur ni, patik baru tersedar dengan apa yang berlaku sepanjang patik menyambung pelajaran di peringkat Master ni. Teringat patik akan peristiwa sebelum nak habis belajar masa degree, patik telah dilamar untuk menyambung diperingkat Master. Tak dapat nak dinafikan lagi memang seronok kot bila kita dilamar untuk menyambung diperingkat yangg lebih tinggi. Kalau ditanya sesiapa jee mesti korang akan tau jawapannya mesti serupa dengan apa yang patik rasa. Bila dah merasa sendiri time dah sambung Master ni, gambaran seperti diatas telah patik merasa. Berkejar dengan due date, kene brain wash, kena marah dengan penyelia dan sebagainya telah menjadi asam garam kehidupan sebagai seorang pelajar. Semua patik dah merasa, tapi itu semua tidak mematahkan semangat dan ianya adalah untuk kebaikan patik juga. Apa yang penyelia patik ingin, akan patik cuba perolehinya. Lumrah kepada sesiapa yang menyambung pengajian di peringkat

Terlalu cinta

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Luka parut yang akan hilang Sakit disebabkan cedera luaran insyaAllah boleh baik, tapi sakit cedera dihati memang akan meninggalkan parut yang dalam. Begitu laa ungkapan yang bole patik luahkan bilamana patik terdengar bait-bait lirik dari single terbaru SUKI OIAM. Single terbaru bertajuk 'Terlalu Mencintaimu' ini adalah buah tangan terbaik buat Suki yang seperti kita sedia maklum yang Suki ini adalah artis bukan melayu yang sungguh fasih berbahasa melayu.  Patik suka dengan lirik yang sungguh jelas maknanya bila sesorang yang begitu menghargai cinta yang diberikan tapi akhirnya dirtinggalkan. memang perit, tapi itu lah sebuah perhubungan yang mungkin akan berlaku sedimikian.  Sebelum mengakhiri penulisan patik ni, patik tinggalkan lagu dari single terbaru Suki- Terlalu Mencintaimu. -Ahmad Fauzi Aryaan-