Posts

Showing posts from June 14, 2012

Bukan senang nak jadi senang

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Menyambung pelajara diperingkat Master ini adalah impian patik supaya kehidupan lebih terjamin. Bila peluang didepan mata, peluang ini la yang pasti korang pun mungkin akan tangkap. Begitu juga dengan patik.  Pada mulanya memang sangat berbangga bila dapat peluang nak sambung belajar. Maklom laaa Master ok!!!! M.A.S.T.E.R. yeee korang. Bukan senang nak dapat. Yesss memang bukan senang nak dapat peluang dan bukan senang nak menghabiskannya.  Dalam situasi patik yang sedang menyambung dalam bidang penyelidikan, apa yang patik boleh anggapkan segala yang berlaku mengikut 'tuah'. Kalau tuah korang baik, insyaAllah ianya akan mudah je untuk selesai. Tapi bila korang tidak berapa nak 'bertuah', banyak la masalah yang mungkin akan dihadapai. Selalunya sesiapa yang menyambung dalam bidang penyelidikan, mereka belum tentu-tentu akan habis dalam masa yang ditetapkan dan mungkin akan menambah semester. Masa yang ditetapkan

Macam-macam laa ko Nafisah Aryaan

Image
Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Hambek kau !!! Start mule entri untuk hari ni patik dah tempek muke si Nafisah Aryaan ni haaa. Korang tengok jeee aksi beliau ni pon korang dah bole agak kot dengan ape yang cuba dia lakukan kat patik ni haa. Ini laaa dinamakan cobaan untuk mengganggu tatkala patik dok nak merajinkan buat kerja, print segala apa yang patik perlukan dan beliau menjadi penunggu disitu. Dia ni memang PANTANG ok dengan bunyi printer patik. Dah laaa printer bunyi cm nk turap jalan, kalau senyap jeee sure tak de gangguan kan. Ape pun patik seronok dengan kehadiran Nafisah Aryaan dalam keluarga patik. Segala stress hilang bila tengok gelagat dia ni haaa. Korang suke bela binatang peliharaan??? -Ahmad Fauzi Aryaan-