Posts

Showing posts from July 6, 2012

Perkara yang tidak sengaja berlaku

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Korang pernah tak buat perkara yang secara spontan dan tidak dirancang?? Sebenarnya inilah yang berlaku dengan patik dan kawan-kawan selab patik  tempoh hari. Biasa laaa bila menjadi bujang ni kebiasaanya kita akan mencari makanan dengan pergi kedai atau gerai dan terus jeee oder jee kan. Tapi disebabkan terlalu  jemu dengan makana yang dihidangkan dikedai mahupun restoren, makan kami secara tak langsung telah membuat plan secara tidak sengaja untuk masak. *bukan patik laa tapi kawan perempuan patik.  Sebenarnya kejadian yang tidak dirancang ni berlaku apabila patik ke Plaza Masalam Shah Alam untuk menukar duit dan lepas tu kami pun jalan-jalan dan masuk laaa Pasaraya Giant untuk mencuci mata pada mulanya. Tapi bila perancangan spontan keluar dari mulut kawan patik, maka kami pun grab apa yang dirasa sesuai untuk dimasak. Hidangan simple dan sedap ni adalah hasil usaha 2 kawan patik yang memasak menu ikan salmon digrill black