Posts

Showing posts from July 18, 2012

Teringin nak buat Give Away

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Alhamdulillah patik telah selamat sampai di Malaysia selepas seminggu berada di Guangzhou, China atas urusan kerja patik disana.  Dah alang-alang bawa balik sedikit hadiah, patik teringin laa nak buat konsep ala-ala GIVE AWAY laaa kat blog patik ni. Ada beberapa cop stick, key chain,syiling wallet, uncang dan penggantung handphone untuk diberikan kepada pembaca blog Ahmad Fauzi Aryaan. Sebenarnya ini adalah kali pertama patik buat GA (kalau berjaya). So laa ni patik sedang fikir konsep ape laaa yg bole patik buat untuk sesi GA kali ni. Seterusnya akan patik update dekat korang.  -Ahmad Fauzi Aryaan-

Episod 4: Guangzhou, China

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Ini adalah sambungan untuk episod 3 hari tu. Sebenarnya banyak juga laaa tempat yang menarik di sini. Korang hanya perlu mengambil train Metro untuk ke sana.  Tempat menarik seterusnya adalah Guangzhou Zoo. Korang hanya perlu menggunakan train Metro untuk terus ke Zoo. Disebabkan musim panas yang tiba, maka ramai laaa penduduk Guangzhou yang meluangkan masa untuk membawa anak-anak mereka untuk ke zoo ini. Keadaan m=pada masa tu agak sesak. Sangat berbeza dengan keadaan zoo do Malaysia. Bayaran yang dikenakan adalah sebanyak 130 yuan sekepala termasuk pakej Zoo dan juga Ocean World.  Berbanding dengan zoo di Malaysia, zoo mereka adalah sangat laaa besar sehinggakan kami semua tidak sanggup nak berjalan kaki untuk kesetiap tempat. Last-last kami ambil train untuk membawa kami meronda pusing 1 zoo. Dengan cuaca yang sangat panas dan keadaan zoo yang sangat laaa besar memang tidak laa kami pusing 1 zoo. Kami hanya melihat ma