Posts

Showing posts from August 23, 2012

Kenangan duit raya

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Dulu zaman kecik-kecik macam-macam laaa dok berangan plan nk beli itu ini dengan duit raya yang patik dapat. Tapi bila sampai ujung syawal, semua duit tu ayah patik akan mintak dan depa masukkan kedalam akaun bank.  Benda yang patik pernah berangan nak beli pada zaman patik adalah basikal BMX. Time tu sape ade basikal BMX tu memang kategori insan yang paling hebat dimuka bumi ini ok!!! Last-last BMX entah kemana duit semua masuk kat dalam bank.  Tapi bila dah besar ni laa baru terfikir, yesss betul tindakan mak pak kita uruskan segala duit raya yang anak-anak mereka dapat. Dari dibelinya benda yang tak berfaedah tu, baik laaa simpan untuk masa depan. Jadi, simpanlah duit raya korang kedalam bank untuk kegunaak dimasa depan. p/s: Time kasih abah & mak dengan duit raya ni. Tak sangak dah besar gini pon still dapat duit raya dari abah & mak. -Ahmad Fauzi Aryaan-