[MOVIE] GRAVITY | Cerita di angkasa

Thursday, October 03, 2013

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Untuk kesekian lama patik dah lama tidak mengupdate apa-apa cerita tentang perkembangan diri dan juga kegiatan harian patik. Maklumlah sejak dua menjak ni terlalu padat sendat pack jadual abam patik ko ni haa. 

So untuk enrti kali ni patik cuba nak menghidupkan kembali blog patik yang dah berkurun tak berhapdat ni haa.




Selasa lepas patik telah dijemput untuk sama-sama menonton filem terbaru lakonan Sandra Bullock dan George Clooney bertajuk GRAVITY.

SINOPSIS:

Seorang pakar perubatan yang bernama Ryan Stone (Sandra Bullock) sedang dalam misi pertamanya menggunakan pesawat ulang alik milik NASA iaitu sebuah organisasi khusus dalam bidang angkasa lepas. Ryan ditemani seorang astronaut berpengalaman luas dalam bidang angkasawan bernama Matt Kowalsky, watak yang dipegang oleh George Clooney.

Namun sesuatu perkara yang tidak diingini telah berlaku ketika mereka sedang melakukan spacewalk atau berjalan diluar angkasa, serpihan setelit angkasa lepas telah menghancurkan seluruh pesawat ulang alik mereka dan meninggalkan mereka dalam keadaan udara yang terbatas. Sistem perhubungan juga terputus antara bumi dan angkasa lepas.

Persolannya mampukah mereka bertahan untuk kembali kebumi???

Saksikan sendiri dipawagam berhampiran 3 Oktober 2013. Nak lagi best tengok dlm 3D.


Patik dah tengok. Anda bile lagi??? 5 bintang patik ko bagi untuk filem ini.

Sekian

-Ahmad Fauzi Aryaan-


You Might Also Like

4 komen

  1. 5 bintang? maksudnye best lah tu kan? tapi trailer mcm biasa2 je..

    ReplyDelete
  2. jom kita xchange bloglist hehehehe

    ReplyDelete
  3. xprnh dating ngn tuanku hahahha -_- ..anyway, jemput follow blog bru sya

    http://mohdkhairi9197.blogspot.com/ TQ >_<

    ReplyDelete
  4. alamak...ada lagi ke skang cite tu...kena cari cd la jawabnya :)

    hi apa kabar lama betul tak update blog...

    ReplyDelete