Manisan Dalam Botol | Keunikkan Dalam Makanan

Tuesday, April 15, 2014


Manisan Dalam Botol | Keunikkan Dalam Makanan | Sejak dua menjak ni, manisan didalam botol telah menajdi fenomena didalam industri manisan. Masing-masing peniaga online atau pun offline cuba mencari idea-idea baru didalam industri manisan didalam botol. Dahulu manisan dalam botol sangat popular diluar negara dan kini ianya menjadi trend kepada kita rakyat Malaysia.

Agak unik laa dengan keunikkan semua ni. Patik secara personally terase perubahan didalam bekas manisan ni. Dulu kalau kita pergi kenduri kawen, kita biasa akan dapat cupcake la, moist cake dlm bekas petak dan sebagainya. Memang tak pernah terfikir manisan didalam botol seperti ni.

Dulu kek dimasak didalam loyang besi tetapi kini kek boleh dilihat didalam botol?? Tak ke itu suatu yang pelik. Mungkin bagi patik jee kot. Hahaha. Begitulah kehebatan pengaruh trend luar negara didalam industri manisan dinegara kita. 

Apa pun kepada peniaga manisan didalam botol seperti ini, patik mohon kepada anda untuk menghasilkan manisan ini dengan ikhlas hati. Anggap apa yang korang masak itu sebagai memasak untuk keluarga korang dan bukan hanya mengaut keuntungan semata.

Patik pernah beli coklat grain seperti ini dan agak kecewa bila grain nya sudah lemau dan liat plus coklat dia pun terlalu manis untuk patik mengadap. Orang kata 'boleh potong kaki' laaa manis dia. Jadi, berniagalah dengan ikhlas kerana keberkatan dalam berniaga itu akan muncul bila kita ikhlas dan jujur. 

You Might Also Like

3 komen

  1. Coklat grain sudah lemau dan liat... seperti pernah patik rasa tuanku. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn wan. aku rasa sedikit kecewa. sibbaik x reveal jename tu haaa. maluuu jee kang. hahaha

      Delete
  2. betul.. tak kisah la berniaga apa pun... tapi yg paling penting makanan la sbb benda tu masuk dalam badan jadi darah daging... kalau boleh niaga lah seikhlas hati. untung, untung gak.. tp kalau menipu, kat akhirat nanti lagi susah.. huhu

    ReplyDelete