Buffet Ramadhan Laman Kayangan | Menu Ramadhan Buffet 2014

Tuesday, June 10, 2014


Buffet Ramadhan Laman Kayangan | Menu Ramadhan Buffet 2014| Bertempat di Laman Kayangan, Kompleks Belia & Kebudayaaan Negeri Selangor, Seksyen 7 Shah Alam telah berlangsung majlis pengenalan kepada pihak blogger dan media menu bagi ramadhan buffet oleh team Laman Kayangan. Lokasinya yang betul-betul mengadap UNISEL dan juga Tasik Seksyen 7 Shah Alam menjadi landmark untuk sampai kesini bagi sesiapa yang tidak biasa untuk kesini. 

Belbagai jenis manisan
Menggunakan konsep ala-ala taman seperti majlis-majlis kendiri kahwin menjadi konsep pilihan team Laman Kayangan kali ini. Berada dibawah khemah yang sangat besar dan dekorasi menggunakan konsep taman ini menjadikan kita seperti berada didalam sebuah majlsi kenduri khawin yang sangat besar. 

Untuk episod kali ini, mereka mengenengahkan makanan melayu yang yang ditambah dengan citarasa jepun seperti sushi, tempayaki dan apa yang berkonsepkan jepun. 

Tempayaki
Pelbagai jenis suhsi
Seperti biasa kambing golek manjadi topik utama dimana-mana lokai buffet ramadhan dan tidak terkecuali di Laman Kayangan ini. Mereka juga menyediakan kambing panggang yang sangat enak dan resepi hanya daripada Laman Kayangan. 

Kambing golek
Selain makanan yang menjadi makanan pilihan, Segi Seri Group menampilkan hidangan yang terbaik hasil cetusan mereka iaitu NASI PANDAN. Nasi yang dikatakan menjadi pilihan penggemar hidangan daripada mereka. 

Buah-buahan & manisan
Manisan
Manisan
Bagi kehadiran bulan ramadhan nanti, Segi Seri Group menawarkan harga serendah RM59.00 perkepala untuk setiap pengunjung. 

Harga yang sangat menarik

Apa pun abam kaw sangat-sangat mencadangkan kepada pembaca blog Ahmad Fauzi Aryaan untuk merasai kelainan yang dibawa di Laman Kayangan ini. Pengalaman berbuka puasa bertemakan ala-ala taman. Sesuatu yang agak berlainan daripada biasa.

Lokasi Laman Kayangan
Terima kasih kepada Laman Kayangan dibawah Seri Segi Group yang popular dengan perkhidmatan katering kerana sudi menerima abam kaw dan blogger lain untuk sesi pengenalan menu buffet ramadhan untuk kali ini. 

Kredit pic I LUV TOUR [Link]
Bagi korang yang ingin merasai menu ini pada bulan ramadhan nanti, korang boleh terus ke Kompleks Belia & Perlancongan Negeri Selangor di Seksyen 7 Shah Alam (berhadapan dengan UNISEL dan juga tasik seksyen 7 Shah Alam) untuk merasai apa yang abam kaw dah rasai dibulan ramadhan nanti atau untuk membuat tempahan boleh ke alamat berikut atau telefon:

SEGI SERI SDN BHD
Wisma Segi Seri,
No. 38A,
Jalan Pelabur A, 23/A, Seksyen 23,
40000 Shah Alam, Selangor


Tel : 03 – 5542 4200 / 5542 4250
012-6864515 / 012-6981793 / 013-3978411
Fax: 03 – 5542 4260 / 55424270


Emel : info@segiseri.com / sales@lamankayangan.com


You Might Also Like

4 komen

  1. alhamdulillah..murah sungguh rezeki korang bab makan2 buffet ni ye...haa nampak kat situ bloggers yg dikenali.

    #next time ...ajak pcl ok.

    ReplyDelete
  2. uiii sedapnyaaa!!!
    ni kalau berbuka kat sini penuh dgn makanan,
    komfem esoknya takyah makan sahur siap pakej terus tak makan waktu buka..

    ReplyDelete
  3. Best nya ni rasa mcm makan kat syurga hehehehehe

    ReplyDelete