PENGALAMAN DI NIGHTS OF FRIGHT 3 SUNWAY LAGOON

Nights of Fright 3

PENGALAMAN DI NIGHTS OF FRIGHT 3 SUNWAY LAGOON | Takut, seram, seriau, cuak semua ada bila patik dan rakan blogger lain diberi peluang untuk merasai pengalaman di Nights of Fright 3 yang sedang berlangsung di Sunway Lagoon sehingga 31 Oktober 2015.

Nights of Fright 3

Sebenarnya ini adalah pertama kali patik masuk ke rumah hantu yang boleh patik kelaskan sebagai rumah hantu yang sangat seram dan memang jantung korang pasti tidak akan berhenti. Sangat berbeza dengan rumah hantu yang zaman-zaman skolah mahu pun fun fair kampung tu haaa. 

Nights of Fright 3

Sebelum nak masuk lagi korang sudah didendangkan dengan lagu yang memang sisnonim dengan cerita hantu. Haaaa time tu memang patik pun sudah rasa tidak keruan hati perasaan ni haaa. Samada untuk terus masuk ataupun hanya berlegar-legar diluar rumah hantu sahaja. 

Untuk pengetahun semua Sunway Lagoon telah diubah suai menjadi lokasi hantu untuk 14 hari pembukaan iaitu setiap hari KHAMIS, JUMAAT dan SABTU SAHAJA sehingga 31 Oktober 2015 dimana sambutan Holloween diadakan. Untuk menambah suasana seram, taman tema ini akan dibuka bermula pada jam 7.30 malam sehingga 11.30 malam sepanjang penganjuran berlangsung. 

Dengan tiket berharga RM58 sekepala (walk-in) dan RM45 (online) korang boleh masuk untuk merasai segala permaian disini pada waktu malam dan ditambah korang boleh memasuki kesemua 5 jenis rumah hantu iaitu Death Port, Escape from Pudu 2, Kevil Hill, Sadako Dori & Toxic - the scariest place unearthed!.

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Nights of Fright 3

Sepanjang berada didalam taman tema ini, hantu-hantu ini akan muncul secara tiba-tiba untuk tujuan membuat korang semua terkejut dengan kehadiran mereka. Jangan takut kerana mereka sesekali tidak akan menyentuh anda. 

Tidak kira korang sedang duduk, sedang beratur untuk menunggu giliran atau sedang membeli air, mereka akan datang mengganggu hidup korang. 

Nights of Fright 3

Boleh dikatakan setiap rumah hantu memang akan memberi impak seram terkejut dan takut  kepada korang. Tetapi ada 1 rumah hantu yang patik sendiri rasa sangat seram. 

Toxic - the scariest place unearthed! adalah rumah hantu yang tersangatlah seram buat patik. Untuk 4 rumah hantu yang lain, keadaannya adalah didalam bilik yang berhalangan, tetapi bagi Toxic - the scariest place unearthed! sedikik berlainan kerana keadaannya adalah terbuka seperti didalam hutan. 

Korang akan diberikan seutas tali panjang dan kesemua rakan pasukan hendaklah memegang tali tersebut dan tidak dibenarkan untuk lepaskan atau berlari semasa memegang tali. Untuk kali ini, patik bertindak sebagai orang PALING TERAKHIR berjalan didalam pasukan pati seramai 8 orang. Ade hantu yang mengikut patik sambil berdengus-dengus ditelinga patik weehhh. SERAMMM !!!

Bagaimana rasanya? Haaa tuhan jeee tahu betapa patik sangat cuak kerana bila berada didalam ni, korang akan nampak banyak pocong dan mayat yang bergelimpangan dan paling takut bila kami dikejar dengan hantu yang memegang gergaji rantai. Woiii menggelupur ok bila zreeeeeengggggg gergaji rantai tu berbunyi mengejar kami. 

Nights of Fright 3

Ini adalah sebuah pengalaman yang sangat menyeramkan bila berada di Nights of Fright 3 Sunway Lagoon ni haaa. Pengalaman yang hampir serupa bila korang bermimpi dikejar hantu akan korang rasa disini. Hahahahaha.

Nights of Fright 3

Kepada yang ingin merasai pengalaman di Night of Fright 3, cepat sehingga 31 Oktober 2015. Tiket berharga RM58 sekepala (walk-in) dan RM45 sekepala (online) dan patik cadangkan korang beli secara online kerana korang akan dapat dengan harga RM80 untuk 2 orang. Jadi adelah teman untuk merasai rasa takut tu. Huhuhu.

NIGHTS OF FRIGHT 3
Sunway Lagoon Theme Park

Telefon:
03-5639 0000

Email:
ask_lagoon@sunway.com.my

Website:


Share:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 komen

  1. Waaaaaa... mcm best tapi ai is pentakut... kahkahkah

    ReplyDelete
  2. mmg xberani nak masuk.. tgk gambar pom dh start takot

    ReplyDelete
  3. yang pegang parang tuh scary..menjadi make up dorang.hehe

    ReplyDelete