Posts

Showing posts from June 8, 2016

GULA-GULA MAGIC PRODUK KECANTIKAN UNTUK SEMUA

Image
GULA-GULA MAGIC PRODUK KECANTIKAN UNTUK SEMUA | Selalu kita tahu produk kecantikan ni selalunya jenis sapu, makan kan. Tapi ini baru patik tau yang nak camtik hanya dengan kunyah gula-gula yang dipanggil Gul-Gula Magic. Packaging yang sangat menarik dari Gula-Gula Magic Kenapa Gula-Gula Magic ni begitu magic? Sebabnya ianya produk kecantikan untuk semua yang mampu membantu kehidupan harian kita Anti stress Anti cancer Boleh meningkatkan minda Menjadikan kita lebih bertenaga Boleh menurukan berat badan Kulit boleh menjadi putih Haaa.. nampak tak betapa hebatnya Gula-Gula Magic ini. Untuk makluman korang, gula-gula ini didatangkan dengan 3 perasa didalam 1 bekas. Apple  + Madu - berwarna hijau Coklat + Pomegranates - berwarna coklat Susu kambing + Apricot + Kurma - berwarna putih Bentuk Gula-Gula Magic  Yang seronoknya ianya boleh dimakan atau dikunyah bermula usia 10 tahun yee. Nampak tak awal-awal lagi budak-budak la ni dah diajar untuk kel

PANTAU PENGGUNAAN INTERNET TERHADAP ANAK-ANAK KITA

Image
PANTAU PENGGUNAAN INTERNET TERHADAP ANAK-ANAK KITA | Rumah patik ni jenis yang ramai anak buah akan datang untuk bersantai-santai. Bila sudah ramaiyang datang tu, benda yang pertama diorang minta selepas salam cuium dahi segala adalah WiFi "Jie Pak.. cepat laaa on WiFi, nak tengok latiub (YouTube)..." Begitulah bila anak-anak yang seusia 3 tahun sudah pandai meminta kepada patik untuk menghidupkan suis internet.  Kepentingan internet bagi patik sangatlah perlu dizama ini kerana kesemua kegiatan kita akan bergantung kepada internet. Bak kata orang semuanya boleh dicapai hanya dihujung jari. Nak cari resepi, nak cari gambar-gambar, nak dapatkan informasi semuanya memerlukan internet.  Begitu juga dengan anak-anak kita hari ini yang rata-rata sudah mengenali erti 'internet' didalam usia muda mereka. Justeru , penggunaan internet untuk mereka haruslah dipantau dengan sewajarnya supaya mereka tidak terdidik dengan laman-laman web yang mungkin mempunyai