KULIT WAJAH LELAKI LEBIH SIHAT DENGAN PRODUK DARI LVA BEAUTE

Monday, March 27, 2017

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

KULIT WAJAH LELAKI LEBIH SIHAT DENGAN PRODUK DARI LVA BEAUTE | Patik teringat zaman sekolah dulu patik adalah salah orang yang mengalami masalah kulit bermasalah. Kadang-kadang tu patik dengki dengan kawan-kawan patik yang mempunyai kulit wajah yang tiada sebarang cela. Tak adil rasanya dunia dengan diri patik ni. Hehehe

Teringin mendapatkan kulit yang sihat, pelbagai jenis produk kulit wajah sudah patik cuba daripada yang murah sehingga yang agak mahal.

Tahun demi tahun alhamdulillah kulit patik lama-kelamaan sudah sembuh dari kulit berjerawat dan hanya tinggal parut-parut yang perlu patik usahakan untuk dibaiki. Hahahah dah macam nak buat rumah patik rasa. 

RANGKAIAN PRODUK WAJAH LVA BEAUTE

Untuk set bagi lelaki ini terdapat 4 jenis produk iaitu Cleansing Gel, LVA Men Toner, UV Perfect Water Cream dan Regenerist Night Cream. Bagaimana produk ini berfungsi? Meh sini patik kongsikan. 

CLEANSING GEL

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

  • Mengawal dan membersihkan kotoran secara menyeluruh. 
  • Memiliki tekstur yang lembut tidak melekit.
  • Amat membantu dalam proses pembersihan permukaan kulit secara mendalam dan bertindak dengan cepat hasil daripada rumusan bahan vitamin A,C,E dan juga ekstrak buah-buahan.

LVA MEN TONER 

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

  • Membantu mengecilkan liang pori yang terbuka hasil pembersihan daripada Hydra Cleanser.
  • Pori-pori yang terbuka akan dikecilkan secara konsisten mengikut cara penggunaan yang betul.
  • Menutup liang pori untuk menghalang kotoran daripada masuk ke dalam.

UV PROTECT WATER CREAM

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

  • Menghalang sinaran UV daripada matahari. 
  • Menangkis dan menghalang kotoran yang terkesan daripada persekitaran. 
  • Diformulasikan daripada minyak bunga matahari, rose placenta dan ekstrak buah-buahan.


REGENERIST NIGHT CREAM 

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

  • Merawat dan merehatkan kulit muka.
  • Membantu merawat sel kulit mati pada waktu malam selepas penggunaan pencuci muka dan toner.
  • Diformulasikan dengan rose placenta, vaccinium myrtillus dan ekstrak buah-buahan yang kaya dengan vitamin C dan E.
  • Mengaktifkan antioksida dalam lapisan kulit dan memberikan kesan pencerahan seawal 7 hari.

Empat produk ini sangat membantu patik dalam memperbaiki stuktur kulit patik yang bermasalah kepada lebih baik.

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

Sejujurnya kulit patik ni pernah mengalami masalah pada zaman remaja dengan kemunculan jerawat yang teruk dan alhamdulillah semakin elok dan hanya tinggal bekas-bekas jerawat yang perlu dibaiki. Alhamdulillah dengan set LVA Beaute ini sedikit sebanyak membantu patik untuk merawat kulit ni haa.

Bagi korang lelaki diluar sana dan mencari-cari produk apa yang baik untuk kulit korang, patik cadangakan LVA Beaute ini untuk korang.

PRODUK WAJAH DARI LVA BEAUTE

Bila dah ada produk ini, sudah tentu korang nak tahu bagaimana patik amalkan penggunaannya kan? Haa meh sini patik kongsikan untuk 3 langkah mudah untuk gunakan produk ini sebagai panduan korang semua. 
Langkah 1:
Basahkan muka dengan air suam. Pastikan semua bahagian muka jadi basah dan terkena air. Letakkan sedikit Cleansing Gel ni kat kulit muka korang. Calitkan gel sedikit di pipi, dahu dan dagu dan urut dengan manja sambil membelai kulit wajah korang. Biarkan dalam masa 1 minit untuk ianya bertindak lebih jauh kekulit korang. Akhir sekali basuh muka korang dengan air bersih.
Langkah 2:
Keringkan muka yang baru dibilas tadi dengan kain tuala yang bersih. Ambil kapas muka dan tuangkan sedikit LVA Men Toner ni kat atas kapas tadi. Sapukan kapas tadi pada keseluruh wajah. Biarkan ianya meresap kering. 
Langkah 3:
Pada WAKTU PAGI, letakkan sedikit UV Perfect Water Cream pada hujung jari. Calitkan kewajah dan urut muka menggunakan jari. Yang bestnya UV Perfect Water Cream ni sebab ianya berwarna biru. Cantik warnanya.
Manakala pada WAKTU MALAM pulak, ulang langkah 1 & 2. Cuma penutup kali ni gunakan Regenerist Night Cream. Pap pap pap sapu dan selesai.

KULIT WAJAH LELAKI LEBIH SIHAT DENGAN PRODUK DARI LVA BEAUTE

Sekiranya korang inginkan informasi lanjut berkenaan produk ini korang boleh lawati informasi yang patik sediakan dibawah.


>> WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM <<


You Might Also Like

0 komen