THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Sunday, March 26, 2017

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI | Tempoh hari patik meronda-ronda disekitar Bangi untuk mencari cermin mata baru. Kononnya untuk menjadi cermin mata gantian. Ronda punya ronda patik tertacap dengan sebuah kedai di Seksyen 8 Bandar Baru Bangi

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Sejujurnya ini adalah pertama kali patik terperasan kedai cemin mata yang diberi nama The Eye Shop. Sebuah kedai cermin mata yang diusahakan oelh orang melayu. Tengok dari luar agak unik dengan menggunakan ikon burung hantu sebagai lambang kepada The Eye Shop.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Melangkah masuk kedalam kedai The Eye Shop ini, patik bagai tergamam kerana kedai cemin mata ini bukan seperti kedai cermin mata yang biasa patik pernah masuk. Kedai ini boleh patik kelaskan sebagai butik cermin mata. 

Apa yang membuatkan patik selesa berada didalam butik cermin mata ini kerana patik bagai rasa dijemput sangat sebagai tetamu bila masuk kerumah. Begitulah perasaan patik walaupun pada mulanya patik hanya sekadar untuk melihat-lihat sahaja. 

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Sekeliling patik bagai dihujani dengan pelbagai jenis cermin mata berjenama dan cantik-cantik. Boeh naik gila tengok macam-macam jenis bingkai cermin mata yang terdapat di The Eye Shop ini.

Yang membuatkan patik selesa dengan kedai cermin mata ini adalah perkhidmatan yang mungkin lain dari yang lain. Kenapa patik berkata macam ni? Korang kena teruskan membaca entri ini sampai habis yee.

PERKHIDMATAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI THE EYE SHOP 


Seperti biasa pemerriksaan akan dimulakan dengan menggunakan mesin seperti ini. Patik tak tahu apa nama sebenarnya. Tapi mesin ini akan memberikan nilai kekauatan rabun mata korang secara awal sebelum korang diuji dengan alat yang sepatutunya didalam bilik khas. 

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Sebenarnya patik pun banyak tahu informasi daripada pakar mata iaitu Puan Fairus atau lebih dikenali dengan Kak Fair. Beliau banyak menceritakan perihal mata dengan lebih jelas termasuklah penggunaan kanta lekap dan juga prosedur lasik untuk mata.

Rupanya seram jugak yeee prosedur pembedahan lasik yeee. Beliau mencadangkan untuk tidak melalukan sebarang pembedahan pada organ mata sekiranya tidak perlu atau kata lain gunalah cemin mata selagi boleh.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Selepas sesi penerangan tu, patik pun dibawa ke bilik khas untuk pemeriksaan lanjut. Yang menariknya kedai cermin mata ini adalah perkhidmatan yang diberikan berlainan dengan kedai cermin mata yang pernah patik lalui.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Disini terdapat mesin yang boleh memeriksa tahap kesihatan biji mata korang. Patik lupa nama mesin ini tetapi fungsinya memang hebat. Jadi korang dapat informasi tahap kesihatan bebola mata korang dengan mesin ini.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Bile semua keputusan untuk tahap kerabunan korang dikeluarkan, masa untuk memilih bingkai cermin mata korang. Yang ni patik sangat suka sebab terlalu banyak dan korang akan rambang mata untuk memilih 1 daripada beratus bingkai disini.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Selepas bingkai dipilih, mereka menggunakan sejis aplikasi yang khas untuk mengukur kanta yang akan terhasil dengan bebola mata kita. Kiranya cermin mata yang terhasil nanti akan sesuai dengan wajah korang.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Dengan bantuan staf di The Eye Shop ini, korang akan dibantu bermula dari pemeriksaan sehinggalah korang kelauar daripada premis ini. Patik sangat selesa dengan bantuan mereka.

Sambil korang sembang dan memilih, korang akan dijamu dengan potongan kek dan juga minuman sebagai pemanis penghilang dahaga.

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Terima kasih kepada The Eye Shop atas bantuan sepanjang patik berada di kedai cermin mata ini. Bagi korang yang nak datang dan tengok sendiri pelbagai koleksi bingkai cermin amat yang terbaik mehh sini datang ke The Eye Shop.

The Eye Shop
G-6,Seri Bangi Jalan 8/35,
Seksyen 8, Bandar Baru Bangi,
43650 Bandar Baru Bangi
Selangor

Telefon:
+603-8925 2871

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

THE EYE SHOP TAWARKAN LAYANAN 5 BINTANG BAGI PEMERIKSAAN MATA DI BANGI

Yeaayyyy.. selepas seminggu patik pun sudah dapat cemin mata yang dibuat di The Eye Shop yang terletak di Seksyen 8 Bandar Baru Bangi.


>> FACEBOOK | INSTAGRAM <<


You Might Also Like

0 komen