MAKANAN PANTAI TIMUR DI ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Friday, April 21, 2017

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

MAKANAN PANTAI TIMUR DI ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI |  Bila sebut makanan yang berasal dari Pantai Timur, patik sudah mula membayangkan keenakkan Nasi Dagang, Naasi Kerabu, Nasi Dingin, Satey Lokceng dan macam-macam lagi. 

Tapi dekat Bandar Baru Bangi ni mana restoran yang menyajikan makanan yang berasal dara Pantai Timur ek? Selidik punya selidik patik dapat tahu di Bandar Baru Bangi ada restoran yang menyajikan menu dari Pantai Timur.

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Orked Lavender Kafe yang terletak di Seksyen 9 Bandar Baru Bangi adalah jawapannya. Kafe yang dikatakan menyediakan menu makanan asli daripada Pantai Timur. Haaa ni yang patik datang nak mencuba menu yang sedap ni. Haaaa. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Melangkah masuk kedalam kafe ini, korang akan disambut dengan lukisan mural yang sangat cantik yang melambangkan kafe ini. Lukisan yang boleh patik katakan seperti bunga orked yang hidup.

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI


Patik macam tidak percaya kafe ini menyediakan menu berkonsepkan makanan Pantai Timur sebab persekitaran dia macam sebuah kafe yang menyediakan menu berkonsep barat. Memang cantik lokasi kafe ni. Haaa macam tu laaa

Berkonsepkan santai dan bagai berada disebuah taman berkonsepkan Inggeris. Memang best laaa wehhh.
Bila korang dh lihat persekitaran kafe yang bagai berada di kebunan bunga orked, sekarang ni masa untuk patik belanja mata korang dengan menu yang patiuk sendiri cuba di Orked Lavender Kafe ini.

CADANGAN MAKANAN DI ORKED LAVENDER KAFE

Jom patik kongsikan menu makanan yang menjadi pilihan patik di Orked Lavender Kafe Bandar Baru Bangi ni haaa. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Nasi Dagang - Menu yang menjadi pilihan tekak patik untuk makan tengahari tempoh hari. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Laksa Johor - Portion dia memang banyak dan yang paling best sebab kuah laksanya yang pekat dan memang sedap.

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Nasi Berlauk/Nasi Air Dingin - Untuk pengetahuan korang Orked Lavender Kafe juge menyediakan beberapa jenis nasi seperti Nasi Berlauk, Nasi Air Dingin yang dikatakan diubawa terus dari Kelantan dan dihidang secara segar keesokkkan.

Jika korang tidak mahu menu yang agak berat, korang juga boleh memilih kek dan kuih yang disediakan ebagai pencucimulut untuk semua.

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Karipap Inti Sardin - Juadah minum petang yang sanngat cukup sifat iaitu isi ikan yang segar dan juga kulit karipap yang rangup. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Lokching - Sate ikan yang sangat patik gemari. Dibakar dengan menggunakan kayu api menjadikan lokching ini sangat lagenda kepada patik dan sesiapa yang menikmatinya. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Tiramisu Crepe with Ice Cream - Kek coklat crepe ini memang lain dari yang lain sebab keknya dibuat lapis demi lapis dan akhirnya menjadi seketul kek dan dimakan bersama ais krim memang sangat terbaik. Kobinasiy yang tepat. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Ice Cream, Red Velvet Cake Waffle - Pencuci mulut yang sangat seronok bila yang panas bertemu dengan ais krim yang sejuk ditambah dengan potongan kek red velvet.

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Pavlova with Vanilla Ice Cream - Manisan yang menjadi rebutan oleh patik dan rakan lain sebab memang sedap. Pavlova dia yang sedikit kenyal tu menjadikan ianya seperti gula-gela getah dan ditambah dengan ais krim yang memang kena dengan keadaan Pavlova tersebut. 

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Teh Wild Berry - Dipenghujung lawatan patik, patik sempat menikmati teh terbaik di Orked Lavender Kafe iaitu mereka sedang mencari orang yang hebat menarik.

ORKED LAVENDER KAFE BANDAR BARU BANGI

Nampak kan betapa sorganya menu yang ada disini. Jadi lepas ini kalau tekak jenis nak makan menu dari Pantai Timur boleh jee bawa ke luar. Jadi secara keseluruhannya ulasan patik mengenai makmal dibawah tanggungjawab masing-masing.


Ulasan patik:

Makanan: 5/5
Restoran: 4/5
Harga: 4.5/5
Pilihan Menu: 4/5
Kebersihan: 4.5/5

Bagi korang yang ingin menikmati menu makanan Pantai Timur yang ada disini, korang boleh datang terus ke kafe ni. 

ORKED LAVENDER KAFE
7G Jalan Medan Pusat 2D, 
Bandar Baru Bangi 

WAKTU OPERASI:
Selasa hingga Ahad
12 tengahari - 12 pagi

>> INSTAGRAM | FACEBOOK <<


You Might Also Like

0 komen